top of page
Trekken aan de lijn

Wandelen zonder trekken

Begin hier met een ontspannen wandeling

Waarom trekt mijn hond?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Honden lopen helaas niet vanaf hun geboorte zonder te trekken met je mee. Er zijn zoveel prikkels die de aandacht van de hond vangen, zoals andere honden, geluiden, mensen, geuren, verkeer, enz. Wij leren je hier op de juiste manier mee om te gaan.

Je hond leren lezen

Leer je bewust te worden van wat je hond aangeeft. Lichaamstaal lezen is hier een groot onderdeel van. Je gaat leren waar je op moet letten en hoe je met bepaalde signalen om kan gaan. Wat doe je wel en wat je soms vooral beter niet kunt doen.

Omgaan met prikkels

Prikkels zijn overal, het is belangrijk om te weten welke prikkels er bij jouw hond binnenkomen. Uitvallende honden uit de buurt, het verkeer, andere dieren.  Je leert waar je op kunt letten en hoe je de aandacht naar je toe kunt halen. Je leert je hond te leiden tijdens de wandeling die jullie maken,

De oplossing

De oplossing kan per situatie geheel anders zijn. Tijdens de trainingen krijgen jullie de tip's & tools die voor jullie handig zijn. Samen in een veilige omgeving oefenen naar het ontspannen wandelen voor jou en je hond.

Boek hier een consult

Maak nu de eerste stap naar een ontspannen wandeling

bottom of page